Στη Ν. Ορλεάνη ο Ομπάμα 10 χρόνια μετά τον τυφώνα Κατρίνα

11:24 27/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη, έναν από τους φονικότερους στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να μεταβεί στις πληγείσες περιοχές από τη φυσική καταστροφή, «την πιο δαπανηρή στην αμερικανική ιστορία», καθώς το ύψος των ζημιών μόνο στη Νέα Ορλεάνη στοίχισε

150 δισ. δολάρια.

Την επομένη της καταστροφής, «κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη θεαματική πρόοδο που επιτεύχθηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ, κάνοντας λόγο για μια πόλη που είναι σε «άνθηση».

Στην ομιλία του, ο Ομπάμα προτίθεται να εξάρει «την πρόοδο που πραγματοποιήθηκε με τη μεγάλη στήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» η οποία αποδεικνύει «αυτό που η χώρα μπορεί να κάνει όταν ενώνεται για έναν φιλόδοξο στόχο».

Δέκα χρόνια μετά, η οικονομία της πόλης σημειώνει ανοδική πορεία. Το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων είναι υψηλότερο απ” ό,τι πριν από τον τυφώνα, ο ρυθμός δημιουργίας νέων επιχειρήσεων είναι 64% πιο σταθερός από τον εθνικό μέσο όρο. Η εγκληματικότητα έχει μειωθεί: το ποσοστό των ανθρωποκτονιών είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 43 ετών.

«Είμαστε πιο δυνατοί σήμερα», δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ο δημοκρατικός δήμαρχος Μιτς Λάντριουε. «Αλλά το έργο μας δεν έχει τελειώσει, μένει ακόμη πολλή δουλειά».

Keywords
Τυχαία Θέματα