Στη δουλειά οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ – «Πεσμένη» η ΗΔΙΚΑ

12:03 7/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Με επιστολή του ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης είχε ζητήσει από τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να προσελθουν στην εργασία τους το σαββατοκύριακο προκειμένου να ολοκληρωθεί η απονομή συντάξεων σε περίπου 5.000 δικαιούχους έως τις 10 Οκτωβρίου καθώς κινδυνεύει η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις καθυστερούμενες συντάξεις.

Ωστόσο, όπως δημοσιεύει το protothema.gr,

περίπου 500 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ προσήλθαν στις 7 το πρωί στις υπηρεσίες τους, αλλά αντιμετώπισαν δυσκολία να μπουν στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ καθώς οι αρμόδιοι δεν είχαν ενημερώσει τις υπηρεσίες ότι τα ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ θα έπρεπε να λειτουργούν εκτάκτως σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή!

Έτσι, οι υπάλληλοι δεν μπορούν να υπολογίσουν την ασφαλιστική κλάση για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες συνταξιοδότησης των δικαιούχων!

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ είπε στο protothema.gr ότι το υπολογιστικό σύστημα ΗΔΙΚΑ πράγματι δεν λειτουργούσε για μια ώρα το πρωί του Σαββάτου. «Έκανε back up το σύστημα» είπε ο κ. Μπακαλέξης και εξήγησε ότι πλέον το σύστημα λειτουργεί και η διαδικασία ολοκλήρωσης της απονομής περίπου 5.000 από τις εκκρεμείς συντάξεις βρίσκεται σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα