Σθεναρή απάντηση Τσίπρα: Σέβομαι τους κανόνες, δε δέχομαι απειλές

17:09 5/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Μαχητική απάντηση στις απειλές της Γερμανίας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα σέβεται μεν του κανόνες, αλλά δε δέχεται απειλές.
Μιλώντας στους βουλευτές του Σύριζα, λίγα λεπτά μετά τις αδιάλλακτες δηλώσεις Σόιμπλε, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα

είναι κυρίαρχη χώρα, έχει Δημοκρατία, και η κυβέρνηση έχει συμφωνία με το λαό την οποία θα τιμήσει.

«Θα σεβαστούμε τους κανόνες, αλλά απαιτούμε από τους εταίρους να σεβαστούν τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα και, κυρίως, την απόφαση του λαού να μην συνεχιστεί το λάθος στην Ελλάδα», είπε με έμφαση. «Θα μπει τέλος στην Τρόικα και στις αδιέξοδες πολιτικές της».
Για να προσθέσει:
«Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, είμαστε όλοι συγκάτοικοι».

Ιδιαίτερα στάθηκε ο πρωθυπουργός στο γεγονός ότι μέσα σε μια εβδομάδα άλλαξε η ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη.
«Χρειάστηκε μια εβδομάδα για να αποδομηθεί το ευρωπαϊκό κατεστημένο που θέλει περισσότερη λιτότητα και λιγότερη δημοκρατία», επισήμανε. «Η Ελλάδα έχει, πλέον, τη δική της φωνή και τη δική της διαπραγμευτική ισχύ».

Και για να αποκρούσει τα σενάρια που τον φέρουν να θέλει να διχάσει την Ευρώπη, τόνισε: «Η κυβέρνησή μας δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη, δεν είναι απειλή αλλά ελπίδα για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη ώστε να αλλάξει δημοκρατικά, διότι αλλιώς θα κινδυνεύσει να μην υπάρχει»,

.

Ως προς την ουσία της διαπραγμάτευσης, υπογράμμισε ότι περιμένει να ακούσει και τις προτάσεις της Γερμανίας, διότι μέχρι τώρα δεν έχει ακούσει τίποτα.
«Η Ελλάδα δεν είναι ο μίζερος εταίρος που ακούει διδαχές και κάνει τα μαθήματά της», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα