Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν είναι αθώος του αίματος ο Τσίπρας

11:55 22/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Στην άθλια επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης από φασιστικά στοιχεία στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real 97,8, τονίζοντας ότι δεν αρκεί απλώς η καταδίκη της.

«Να πάψουμε να σκεφτόμαστε τη βία τη δι​κή​​​​​​ μας ή τη βία που εξυπηρετεί τους δικούς μας σκοπούς και τη βία των αντιπάλων», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Η αντιπαράθεσή μας δεν μπορεί να χωρά αμφιβολίες για το αν

κλείνουμε το μάτι ή αθωώνουμε μέσα από κάποιες εκφράσεις αυτούς που ασκούν βία».

Ο επικεφαλής τού Ποταμιού επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την κουλτούρα τής βίας, που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. «Δεν είναι αθώος του αίματος, το 2013-2014 εξέπεμπε μήνυμα διχαστικό απέναντι στην κοινωνία, επιθετικά μηνύματα για ένα τμήμα της κοινωνίας λέγοντας «ή εμείς ή αυτοί», ή «θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν», οπότε ο ίδιος πρέπει να αναλογιστεί τη δική του ευθύνη».

Ταυτόχρονα, κάλεσε τη ΝΔ να καταδικάσει πολιτικά στελέχη, δημάρχους και όλους όσοι προέρχονται από το κόμμα και πανηγύριζαν για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Τέλος, επέρριψε ευθύνες και σε ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία αναμετέδωσαν την ψεύτικη είδηση ότι δήθεν ο Γιάννης Μπουτάρης είχε δώσει άδεια να γίνει το gay pride την ίδια μέρα με την εκδήλωση των Ποντίων. «Το gay pride για το οποίο λένε ότι έδωσε άδεια ο Δήμος να χρησιμοποιήσει την πλατεία, είναι στην πραγματικότητα σε ένα μήνα. Αντίθετα, ο δήμαρχος ένωσε τους Πόντιους εκείνη τη μέρα σε μια μεγάλη εκδήλωση».

Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν είναι αθώος του αίματος ο Τσίπρας

The post Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν είναι αθώος του αίματος ο Τσίπρας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα