Σταύρος Θεοδωράκης: Αν εκλεγώ, μπορεί και να πω το κόμμα Αχελώο

09:18 18/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο ιδρυτής του Ποταμιού και υποψήφιος επικεφαλής της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει στο ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου ηγέτη του Κέντρου, θεωρώντας ότι πρέπει να ανοίξει ο κύκλος των ανθρώπων που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Απευθύνει, μάλιστα, κάλεσμα συμμετοχής και προς όσους «φλερτάρουν με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί θα ξανακάνουν την παράταξη μεγάλη και όχι τα κομματικά κουκιά».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» εξηγεί ότι για τον νέο φορέα «δεν υπάρχουν δεσμεύσεις

ούτε καν για το όνομα» και χαριτολογώντας λέει ότι ο ίδιος μπορεί να τον ονομάσει «Αχελώο», ενώ αν κερδίσει η Φώφη μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα «Δυνατός Ηλιος». Αστειευόμενος, ανέφερε: «Αν κερδίσω εγώ, μπορεί να το πω «Αχελώο». Αν κερδίσει ο Γιώργος, να το πει «Ωραία Αθήνα». Αν κερδίσει ο Νίκος, «Νέο ΠΑΣΟΚ». Αν κερδίσει ο Γιάννης, «Μεγάλος Μωριάς». Αστειεύομαι βέβαια, αλλά θέλω να σας δείξω ότι όλα είναι ανοιχτά. Πάμε για έναν εντελώς νέο φορέα, χωρίς καμία δέσμευση ούτε καν για το όνομα«.

Μιλώντας για τη δική του υποψηφιότητα, ο κ. Θεοδωράκης δηλώνει ότι κατεβαίνει για να αμφισβητήσει την εξουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ σε σχέση με τους μετεκλογικούς συμμάχους επισημαίνει ότι η επιλογή θα εξαρτηθεί από τη συγκυρία, τα προβλήματα και τις λύσεις που θα έχουν μπροστά τους τα στελέχη της υπό ίδρυση παράταξης.

Σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία σημειώνει: «Η συμφωνία μας είναι ότι θα εξαντλήσουμε όλες τις τεχνικές δυνατότητες ώστε να διεξαχθεί και ψηφοφορία εξ αποστάσεως. Να μπορούν δηλαδή να ψηφίσουν από τον υπολογιστή τους ο φοιτητής στο Εδιμβούργο, ο γιατρός στην Ολλανδία, ένας φίλος στην Ικαρία που έχει κινητικά προβλήματα. Από εκεί και πέρα, βέβαια, όλοι οι πολίτες θα μπορούν να πάνε στην κάλπη και με δύο ευρώ να ψηφίζουν με τον παραδοσιακό τρόπο. Κάλπες θα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και σε πολλά σημεία στο εξωτερικό» και συμπληρώνει: «Εχουμε πειστεί δηλαδή από τους ειδικούς ότι διασφαλίζονται και το αδιάβλητο και η μυστικότητα της ηλεκτρονικής ψήφου. Υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν και δείχνουν μια φοβία, αλλά νομίζω ότι σύντομα θα το ξεπεράσουν. Η πίεση άλλωστε στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλη. Οι νέοι ιδιαίτερα απαιτούν να έχουν τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Αυτή ξέρουν, αυτή εμπιστεύονται«.

Όσο για το ερώτημα «δυνατό τιμόνι προς τα δεξιά ή δυνατό τιμόνι προς τα αριστερά», ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε με νόημα: «Το δυνατό τιμόνι δεν γέρνει γιατί καραδοκούν και βράχια. Δεξιά συντηρητικοί ύφαλοι και αριστερά λαϊκίστικες ξέρες».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα