Σταθάκης: Η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν θα προκαλέσει προβλήματα

09:47 31/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την Εθνική Σύνταξη, τόνισε υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν θα προκαλέσει προβλήματα, καθώς θα εφαρμοστεί η Εθνική Σύνταξη.

Τόνισε ότι και το ζήτημα με το ΕΚΑΣ στη διαπραγμάτευση, θα λυθεί χωρίς προβλήματα και δεν θα παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους.

Σημείωσε ότι, αύριο- μεθαύριο, θα γίνουν οι βελτιώσεις για να

ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς.

Για το θέμα των κόκκινων δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου, υπογράμμισε ότι θα δοθεί λύση που δεν θα προκαλεί δημοσιονομικό κόστος. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, στο πλαίσιο της λύσης, θα προβλέπεται η εξαίρεση των δανείων που προκαλούν δημοσιονομικό κόστος.

Aναφερόμενος στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι:

«Yποσχεθήκαμε τέσσερα βασικά πράγματα και νομίζω ότι τα τηρούμε. Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής, θα κρατήσουμε τη χώρα εντός του ευρώ, θα κάνουμε μια συμφωνία πολύ πιο ευνοϊκή με ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και ρύθμιση του δημόσιου χρέους, θα κάνουμε αλλαγές που θα έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα και θα στηρίξουμε τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και θα κάνουμε συμβιβασμούς σε κάποια θέματα αλλά θα ανοίξουμε μια προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας«.

Keywords
Τυχαία Θέματα