Σταμάτης: Η τροπολογία για τον αριθμό των αδειών είναι επίσης αντισυνταγματική

20:21 6/11/2016 - Πηγή: Aixmi

«Η τροπολογία, που ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή για το θέμα του αριθμού των αδειών, είναι επίσης αντισυνταγματική. Γιατί καθιερώνει συναρμοδιότητα ΕΣΡ και υπουργού σε μια πράξη που ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην υπουργός Δημήτρης Σταμάτης και προσθέτει: «Η «μεσοβέζικη» λύση

της αναστολής μέρους του νόμου δικαιολογημένα δημιουργεί την υπόνοια παράκαμψης της απόφασης του ΣτΕ και εξαπάτησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Για τη ρύθμιση του χρέους σημειώνει ότι «οι δανειστές αθέτησαν τη δέσμευσή τους», «παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε εκπληρώσει τους στόχους που είχαν τεθεί ως προϋπόθεση» και εκτιμά ότι «μετά τη δεύτερη αξιολόγηση, οι δανειστές θα επαναβεβαιώσουν τη βούλησή τους -ίσως πιο κατηγορηματικά- να προχωρήσουν στη ρύθμιση μετά το τέλος του προγράμματος».

Ο κ. Σταμάτης είπε ότι ένα σοβαρό πρόβλημα είναι «η στάση του ΔΝΤ και οι όροι που θέτει για την παραμονή του στο πρόγραμμα. Μια στάση που έχει προκαλέσει vertigo στην κυβέρνηση, που τις μισές ημέρες της εβδομάδος είναι υπέρ της παραμονής του και τις άλλες μισές κατά».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών υποστηρίζει ότι «η ιδέα μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, προκειμένου να «επιτευχθεί» μια διαχειρίσιμη ήττα κερδίζει έδαφος στον ΣΥΡΙΖΑ» και υπογραμμίζει ότι «η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι πια μονόδρομος».

Σε ερώτηση για τις συνεργασίες που θα κάνει η ΝΔ, δήλωσε ότι «η συνεννόηση και η συνεργασία της ΝΔ με τα κόμματα που πιστεύουν σε μια άλλη πολιτική, πάνω στη βάση του αλληλοσεβασμού και της αλήθειας, θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο για τη χώρα μας» και τόνισε ότι η ΝΔ «δεν διακατέχεται από πολιτικό «κανιβαλισμό» σε βάρος κάποιου κόμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα