Στα «τυφλά» η αστυνομική έρευνα στο Βερολίνο

11:02 21/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Ξανά στην αρχή είναι οι έρευνες για τον ή τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας στο Βερολίνο μετά τη σύλληψη λάθος άνδρα και την απελευθέρωσή του.

Επικρίσεις διατυπώνονται αλλά αποφεύγονται οι εξάρσεις για τα ελλιπή αστυνομικά μέτρα, καθώς μετά την εμπειρία στη Νίκαια δεν είχαν στηθεί εμπόδια ή φράχτες προκειμένου να εμποδιστεί παρόμοια ενέργεια, παρόλη την επαγρύπνηση των αστυνομικών δυνάμεων. Εμπόδια από

μπετόν τοποθετήθηκαν πλέον στους δρόμους που οδηγούν στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Δρέσδης και της Ερφούρτης, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί θα περιπολούν όχι μόνο στις χριστουγεννιάτικες αγορές, άλλα και σε διάφορα κεντρικά σημεία των πόλεων. Επίσης θα τοποθετηθούν κάμερες, ώστε να παρακολουθούνται τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου θα λειτουργήσουν από σήμερα κανονικά, ενώ θα γίνει κανονικά και ο αγώνας του γερμανικού πρωταθλήματος της Χέρτα κατά του Ντάρμστατ στο Ολυμπιακό Στάδιο, με ενισχυμένα φυσικά μέτρα ασφαλείας, για να διακηρυχθεί ότι οι πολίτες δεν υποκύπτουν στον φόβο. Χιλιάδες γέμισαν μάλιστα τα στάδια σε όλες τις γερμανικές πόλεις για τους αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος χθες το βράδυ, διαδηλώνοντας έτσι την απόφασή τους να συνεχίζουν να ζουν κανονικά.

Η αστυνομία επεξεργάζεται διακόσιες περίπου μαρτυρίες πολιτών από τον τόπο της επίθεσης, ενώ η αστυνομία του Βερολίνου δεν έχει ούτε μια περιγραφή του ή των δραστών. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί η «τρελή» πορεία του τεράστιου φορτηγού μέσα στην πόλη επί μισή ώρα πριν πέσει πάνω στους επισκέπτες της χριστουγεννιάτικης αγοράς πέρασε απαρατήρητη από την Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα