Στα χέρια της αστυνομίας μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

22:06 19/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ. Συνέλαβε 20 μέλη της, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στα Χανιά της Κρήτης. Δέκα από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, εννέα υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Συρίας. Όλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών,

ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωση χώρων, ατόμων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων, αποκάλυψε την εγκληματική δράση της οργάνωσης και ταυτοποίησε τα μέλη της. Από την πολύμηνη παρακολούθηση της δράσης της αποκαλύφθηκε η δαιδαλώδης δομή της, υπό την μορφή των ρευστών εγκληματικών δικτύων και η ευρείας έκτασης εγκληματική δραστηριότητά της.

Αρχηγός της οργάνωσης, η οποία συγκροτείτε από τρεις υποομάδες, ήταν 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος στο κεντρικό κατάστημα κράτησης Δυτικής Μακεδονίας.

Η πρώτη υποομάδα, με συντονιστή τον 36χρονο, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού. Η δεύτερη, με συντονιστή επίσης τον ίδιο, έκανε εισαγωγή από Τουρκία και Αλβανία, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Η τρίτη υποομάδα, με συντονιστές 33χρονο υπήκοο Αλβανίας και 25χρονο Έλληνα, δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από Ολλανδία, Τουρκία και Αλβανία, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Συνδρομή στις ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης παρείχε ο συλληφθείς αστυνομικός, με τη χορήγηση υπηρεσιακών πληροφοριών που αφορούσαν στην διενέργεια αστυνομικών επιχειρήσεων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
– Κοκαΐνη βάρους 1.795,8 γραμμαρίων.
– Ηρωίνη βάρους 2.085,4 γραμ.
– Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7.864,4 γραμ.
– Εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.
– Δύο πιστόλια με τρεις γεμιστήρες.
– Δύο κυνηγετικά όπλα.
– Το χρηματικό ποσό των 33.615 ευρώ και των 5.100 λεκ Αλβανίας.
– Τέσσερις χρυσές λίρες.
– Έξι Ι.Χ αυτοκίνητα.
– Μία μοτοσυκλέτα.
– Διάφορα χρυσαφικά.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι κατά το διάστημα διερεύνησης της δράσης της οργάνωσης, εξαρθρώθηκαν πέντε εγκληματικές ομάδες, απόλυτα συσχετιζόμενες με τα μέλη της και συνελήφθησαν 22 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης βάρους 13.454,1 γραμμαρίων, ηρωίνης βάρους 18.235 γραμ, κατεργασμένης κάνναβης βάρους 12.181,6 γραμ. και ακατέργαστης κάνναβης βάρους 17.321,6 γραμ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα