Στα χέρια χάκερς τα προσωπικά δεδομένα 15 εκατ. συνδρομητών της T Mobile

20:02 2/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Χάκερς παραβίασαν το δίκτυο της εταιρείας συλλογής δεδομένων με την οποία συνεργάζεται η T Mobile, υποκλέπτοντας τα προσωπικά στοιχεία 15 εκατομμυρίων συνδρομητών του κολοσσού της κινητής τηλεφωνίας!

Στα στοιχεία που πλέον έχουν στην κατοχή τους οι χάκερς περιλαμβάνονται ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις και πολλές ακόμα ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, της διετίας Σεπτέμβριος 2013 – Σεπτέμβριος 2015.

«Προφανώς είμαι απίστευτα θυμωμένος γι΄αυτή τη διαρροή δεδομένων

και θα προχωρήσουμε σε ριζική επανεξέταση της σχέσης μας με την Experian, όμως τώρα βασική μου ανησυχία είναι να βοηθήσουμε όσους συνδρομητές μας επηρεάστηκαν», έγραψε ο CEO της T Mobile, θυγατρικής του γερμανικού κολοσσού Deutsche Telecom.

Η Experian, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες συλλογής και διαχείρισης δεδομένων στον κόσμο, με την οποία συνεργάζεται η T Mobile, έχει έρθει αντιμέτωπη με ανάλογα περιστατικά και στο παρελθόν. Είχε αποκαλυφθεί μάλιστα πως η εταιρεία επέτρεψε σε χάκερς να αποκτήσουν πρόσβαση και να πουλήσουν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία από τη βάση δεδομένων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα