Στα 13 της η Γκαουρίκα Σινγκ είναι η νεαρότερη αθλήτρια των Ολυμπιακών

23:55 7/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Είναι η κάτοχος του ρεκόρ στο Νεπάλ στα 100μ. ύπτιο γυναικών. Και είναι μόλις 13 χρονών και 255 ημερών. Η Γκαουρίκα Σινγκ κατάξερε να σηκώσει… κύμα στην πισίνα σήμερα καθώς εκτός του ότι είναι η νεαρότερη αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων κατάφερε να καταταγεί στην 32η θέση του αγωνίσματος ανάμεσα σε 34 διαγωνιζομένους

αλλά δεν το μετανιώνει καθόλου.

Όπως και η ίδια είπε δεν ήρθε στο Ρίο για να νικήσει αλλά να αγωνιστεί και να αποκτήσει την εμπειρία. Άλλωστε είναι οι πρώτοι της Ολυμπιακοί. Θέλει απλώς να τερματίσει 9 δευτερόλεπτα πίσω από τους πρώτους. Επίσης, είναι η πρώτη και μόνη αθλήτρια της χώρας της στην κολύμβηση.

Η νεαρή αθλήτρια προπονείται στο Λονδίνο όπου ζει με την οικογένειά της, ενώ η τελευταία φορά που επέστρεψε στο Κατμαντού ήταν τον Απρίλιο οπότε και συνέβη ο φονικός σεισμός που σκότωσε 9.000 άτομα. Η μητέρα της της έσωσε τη ζωή σπρώχνοντάς την κάτω από ένα τραπέζι.

Την ώρα που προθερμαινόταν δίπλα της στην πισίνα των ανδρών ήταν το είδωλό της ο Μιτς Λάρκιν. Πρώτα θα δει τον αγώνα του και θα επιστρέψει στο Κατμαντού στις 13 Αυγούστου. Μέχρι τότς θα περάσει ήρεμα και όμορφα παρακολουθώντας αγώνες στο Ρίο.

Κάτι που την άγχωσε λίγο πριν από τους προκριματικούς ήταν το γεγονός ότι της σκίστηκε το μαγιό. Καθώς η Ομοσπονδία του Νεπάλ δεν έστειλε μαζί της τον προπονητή της που έμεινε στο Λονδίνο η Γκαουρίκα αναγκάστηκε με τηλεφωνήματα και μηνύματα να λάβει οδηγίες ώστε να δει πώς μπορούσε να χειριστεί την κατάσταση κι αν μπορούσε να φορέσει άλλο μαγιό. Τελικά κατάφερε να περάσει από τους προκριματικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα