ΣΟΣ από καθηγητή τοξικολογίας: Μακριά οι έγκυες από τις μολυσμένες παραλίες

17:13 16/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας τοξικολόγιας και μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Ειδικών Επιστημόνων διαχείρισης χημικών και διατροφικών κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημήτρης Κουρέτας για τις παραλίες που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Κουρέτας προειδοποίησε ότι γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες δεν θα πρέπει να πλησιάσουν καν στα σημεία όπου παρατηρείται ρύπανση, καθώς η εξάτμιση των ρύπων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

Ειδικά για τις εγκύους επεσήμενε

πως «πρέπει να προσέξουν. Υπάρχει σοβαρό θέμα διαρροής ρύπων από εξάτμιση. Δεν πρέπει να εκτίθενται. Η βιβλιογραφία των τελευταίων ετών δείχνει ότι οι έγκυοι πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση. Μπορεί να εκτεθούν σε αυτούς τους ρύπους και να έχει επίδραση στην υγεία τους, αν για παράδειγμα καθίσουν δίπλα σε βράχια στα οποία υπάρχει ρύπανση», τόνισε.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι δεν κινδυνεύουν από τη ρύπανση μόνο όσοι κολυμπήσουν, αλλά ακόμη και όσοι περπατήσουν στις μολυσμένες ακτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα