Σοκάρουν οι αποκαλύψεις: Ήξεραν για νεκρούς στο Μάτι από το απόγευμα

10:42 29/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει είπε ο Δημήτρης Μπαλτάκος, επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους από τα λιμανάκια στο Μάτι, μιλωντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε πως τόσο η πολιτική και η φυσική ηγεσία ενημερώθηκαν αμέσως για τα ευρήματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εντοπίσαμε τους πρώτους νεκρούς πριν βραδιάσει. Δεν είχε πέσει το σκοτάδι. Μάλιστα πολύ σύντομα, αφότου έπεσε το σκοτάδι, ήρθε στο χώρο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο Ραμάντα και αφενός συντόνιζε και αφετέρου βοηθούσε

τους ανθρώπους που ήταν εκεί ψυχολογικά. Οπότε ο πρώτος ο οποίος στον οποίο αναφέραμε αυτό το θέμα ήταν ο αρχηγός λίγο αφότου βράδιασε. Και λίγο αργότερα ήρθε κι ο κύριος υφυπουργός στο λιμάνι και ενημερώθηκε κι εκείνος». Πρόσθεσε ως επικεφαλής της ομάδας συνεχώς ενημέρωνε την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας για όσα συνέβαιναν στο σημείο. Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία είπε, να μην μιλήσουμε για νεκρούς για να μην επιβαρύνουμε το κλίμα.

Ο κ. Μπαλτάκος επισήμανε ότι από τις 18:30 το απόγευμα είχαν ειδοποιηθεί ότι υπήρχαν αποκλεισμένοι άνθρωποι στα λιμανάκια και ξεκίνησαν από τον Άγιο Κοσμά για να τους παραλάβουν.

«Από τον Άγιο Κοσμά έφυγαν δύο σκάφη και στη Ραφήνα βρήκαμε πολλά πλωτά του Λιμενικού Σώματος που κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν μέχρι και 13 και τουλάχιστον 20 σκάφη ιδιωτών που είχε συντονίσει το λιμεναρχείο της Ραφήνας και ακόμα περισσότερα που είχαν κινητοποιηθεί αυτοβούλως», αναφέρει και συνεχίζει: «Υπήρχαν τρεις παραλίες κι ένα ξενοδοχείο. Η παραλία με το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η γνωστή παραλία του Κάβου, όπου υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι. Υπήρχαν άλλες δύο παραλίες με κόσμο κι ένα ξενοδοχείο με τουλάχιστον 200 άτομα»

Ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε ότι η ομάδα των ΟΥΚ έσωσε και μετέφερε στο λιμάνι της Ραφήνας 465 άτομα, ενώ το Λιμενικό έσωσε πάνω από 700 άτομα.

Το βίντεο από το Πρώτο θέμα

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 104,6, παραδέχτηκε ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό της τραγωδίας στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, πριν νυχτώσει, αλλά δεν αξιολόγησε αυτήν την πληροφορία ως «ασφαλή». Αναφερόμενος στις δηλώσεις του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών ότι εντόπισαν τους νεκρούς πολύ έγκαιρα και συγκεκριμένα πριν νυχτώσει, και ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι πράγματι «υπήρχε αυτή η πληροφορία» αλλά δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής, αφού αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν στη θάλασσα.

Ακολούθως, επίσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος αποκάλυψε ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας.

Εκτίμησε ότι εφόσον αυτό έγινε γνωστό μέσω ασυρμάτου, λογικά θα πρέπει να είχε ενημερωθεί και ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας.

Ωστόσο κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δεν έγινε καμία αναφορά σε θύματα.

The post Σοκάρουν οι αποκαλύψεις: Ήξεραν για νεκρούς στο Μάτι από το απόγευμα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα