Σοκαρισμένη η Μπιγιονσέ από τη δολοφονία 2 Αφροαμερικανών – Επιστολή διαμαρτυρίας

11:46 8/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Θέση για τις δολοφονίες δυο Αφροαμερικανών από αστυνομικούς τις προηγούμενες μέρες, πήρε η Μπιγιονσέ με επιστολή που ανηρτησε στην προσωπική της ιστοσελίδα. Η σουπερστάρ κάνει έκκληση για να γίνουν αλλαγές στην κοινωνία των ΗΠΑ και να σταματήσουν να χάνονται άδικα ζωές. Κάνει λόγο για ανθρωπιστική μάχη και τονίζει «το μίσος δεν θα κερδίσει¨.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Έχουμε αηδιάσει από τους θανάτους νέων ανδρών και γυναικών στις κοινότητες μας. Είναι καθήκον μας να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να απαιτήσουμε

να «σταματήσουν να μας σκοτώνουν». Δεν έχουμε ανάγκη τη συμπόνια σας. Θέλουμε να σέβεστε τις ζωές μας. Θα ορθώσουμε το ανάστημα μας ως κοινότητα και θα πολεμήσουμε ενάντια σε όποιον πιστεύει πως η βίαιη συμπεριφορά ή οι φόνοι από αυτούς που έχουν ορκιστεί να μας προστατεύουν πρέπει να μένουν ατιμώρητοι. Αυτή η στυγνή κλοπή ζωών μας κάνει να νιώθουμε αβοήθητοι και μας στερεί την όποια ελπίδα για το μέλλον.

Αυτή είναι μια ανθρωπιστική μάχη. Δεν έχει σημασία η φυλή, το φύλο ή οι σεξουαλικές προτιμήσεις. Είναι μια μάχη για όλους αυτούς που νιώθουν περιθωριοποιημένοι, που παλεύουν για τις βασικές τους ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είναι απλά μια παράκληση προς τους αστυνομικούς, είναι μια έκκληση προς όλους τους ανθρώπους που δε σέβονται την ζωή. Ο φόβος δεν είναι δικαιολογία. Το μίσος δε θα κερδίσει. Έχουμε τη δύναμη να μετατρέψουμε το φόβο και το θυμό μας σε δράσεις. Πρέπει να επικοινωνήσουμε με τους πολιτικούς μας και να απαιτήσουμε κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές. Τη στιγμή που προσευχόμαστε για τις οικογένειες του Άλτον Στέρλινγκ και του Φιλάντο Καστίλε πρέπει ταυτόχρονα να προσευχόμαστε για να τελειώσει αυτή η μάστιγα που κατατρώει τις κοινωνίες μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα