Σοκ: Το Facebook «απελευθερώνει» απειλές, σεξ, βίντεο αυτοτραυματισμού και βασανισμού ζώων

12:40 22/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Σάλος έχει ξεσπάσει με τη νέα πολιτική του Facebook να επιτρέπει και να μην διαγράφει αναρτήσεις που περιέχουν απειλές κατά της ζωής, βίντεο που δείχνουν αυτοτραυματισμούς αλλά και φωτογραφίες βασανισμού ζώων.

Όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Guardian, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που διέρρευσε το δημοσίευμα, θα επιτραπεί η μετάδοση σκληρών εικόνων αυτοτραυματισμού ή απόπειρας αυτοκτονίας, ή βίντεο σεξ καθώς «η εταιρεία δεν θέλει να λογοκρίνει ή να τιμωρήσει ανθρώπους διαταραγμένους που αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν«.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο υλικό θα αφαιρείται από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τη στιγμή που θα κρίνεται ότι δεν υπάρχει καμία ευκαιρία να βοηθηθεί το άτομο, εκτός κι αν το περιστατικό είναι φοβερά επίκαιρο.

Βάσει του σκεπτικού των ιθυνόντων «μπορεί να είναι χρήσιμες στην αφύπνιση της κοινωνίας». Όσον αφορά στις απειλές θανάτου, οι διαχειριστές μπορούν να τις επιτρέπουν, εφόσον κρίνουν πως δεν είναι «αυθεντικές» ή «αξιόπιστες».

Στο εσωτερικό έγγραφο αναφέρονται και παραδείγματα επιτρεπτών εκφράσεων: «Αντε γ… και ψόφα», «το κοριτσάκι πρέπει να μην μιλήσει, πριν ο μπαμπάς της, της σπάσει τη μούρη», «ελπίζω κάποιος να σε σκοτώσει»!

Η λίστα όσων επιτρέπονται στο Facebook: «Γενικές» απειλές θανάτου, φωτογραφίες κακοποίησης ή βασανισμού ζώων, «φτιαγμένες» φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, βίντεο που δείχνουν έκτρωση (χωρίς να φαίνεται γυμνό), βίντεο ζωντανής μετάδοσης αυτοτραυματισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, φωτογραφίες μη σεξουαλικής σωματικής κακοποίησης δεν χρειάζεται να διαγράφονται, εκτός αν υπάρχει στοιχείο σαδισμού, βάσει της λογικής που λέει ότι έτσι το θύμα έχει περισσότερες πιθανότητες να σωθεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα