Σοκ στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν δεύτερο Αφροαμερικανό σε ένα 24ωρο (ΒΙΝΤΕΟ)

13:44 7/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Σάλος στις ΗΠΑ για την αστυνομική βία καθώς έπειτα από τη χθεσινή δολοφονία μικροπωλητή ακολούθησε δεύτερη θανάσιμη επέμβαση αστυνομικών στη Μινεσότα εναντίον Αφροαμερικανού.

Η σύντροφος του άνδρα διατήρησε την ψυχραιμία της και κατέγραψε καρέ καρέ το συμβάν. Η αστυνομία σταμάτησε τον Αφροαμερικανό οδηγό επειδή το πίσω φανάρι ήταν σπασμένο.

Δείτε εδώ το βίντεο

Προτού ο αστυνομικός τον πυροβολήσει ο Φιλάντο Καστίλ ενημέρωσε πως ήταν εγγεγραμένος για οπλοχρησία και πως διέθετε

όπλο στο αυτοκίνητο. Τη στιγμή που έσκυψε να πάρει το δίπλωμά του ο αστυνομικός τον πυροβόλησε και τον σκότωσε, όπως καταγγέλει η γυναίκα. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και το ανήλικο παιδί της γυναίκας, μάρτυρας του περιστατικού.

«Τον πυροβολήσατε τέσσερις φορές κύριε» ακούγεται η Λάβις Ρέινολντ να λέει στο όργανο της τάξης. «Απλώς ήθελε να πάρει το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας» του είπε.

Το τελευταίο περιστατικό που έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Άλτον Στέρλινγκ στο Μπάτον Ρουζ της Λουιζιάνα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ενώ περίπου 00 άτομα διαμαρτύρονται έξω από το κυβερνηιτκό κτίριο της Πολιτείας της Μινεσότα.

St Anthony Police Chief John Mangseth says the officer in the Minnesota shooting has been put on leavehttps://t.co/8WQKWs5yoJ

— RTÉ News (@rtenews) July 7, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα