Σοκ: Γερμανοί χειροκροτούσαν ενώ καιγόταν κέντρο υποδοχής μεταναστών

12:04 22/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Σκηνές απάνθρωπες, που μοιάζουν μάλιστα βγαλμένες μέσα από άλλες… σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης γερμανικής ιστορίας, εκτυλίχθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στη Σαξονία.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής σε κτίριο όπου αναμενόταν να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στην πόλη Μπάουτσεν δημιούργησε εύλογο προβληματισμό στις Αρχές που δεν αποκλείουν να πρόκειται για εμπρησμό με ρατσιστικά κίνητρα.

Ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό (στα όρια του αποτροπιασμού) δημιουργούν ωστόσο οι σκηνές που αντίκρισαν όταν έφτασαν στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς, όπως καταγγέλλεται,

πλήθος ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το φλεγόμενο κτίριο φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών.

Κάποιοι μάλιστα από τους παριστάμενους επιχείρησαν ακόμη και να παρεμποδίσουν το έργο της πυρόσβεσης με αποτέλεσμα να συλληφθούν, ενώ μόλις 24ωρα νωρίτερα, περίπου 100 άτομα είχαν επιτεθεί εναντίον λεωφορείου που μετέφερε πρόσφυγες σε χώρο φιλοξενίας επίσης στη Σαξονία (στην πόλη Κλάουσνιτς).

Αν και μεμονωμένα, τα εν λόγω περιστατικά αποτυπώνουν το κλίμα της αυξανόμενης ξενοφοβίας που αρχίζει πλέον να αποκτά ισχυρά, και πολιτικά συγκροτημένα, ερείσματα εντός της γερμανικής κοινωνίας.

Οι αντιμεταναστευτικές κορώνες του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) το οποίο ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις (κοντά στο 13%), καθώς και η δράση του ξενοφοβικού κινήματος PEGIDA (το οποίο έχει τη βάση του στη Σαξονία) έρχονται να πλαισιώσουν πολιτικά το κλίμα της ξενοφοβίας, ενώ όλα τα βλέμματα πλέον στρέφονται στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα