Σκουρλέτης κατά Κωνσταντοπούλου: Δεν δικαιούται να μιλά αυτή που ήρθε το 2012 κατευθείαν ως βουλευτής

17:21 24/8/2015 - Πηγή: Aixmi

«Είναι μία προσωπο-κεντρική παρουσία της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Εδώ δεν έχουμε σύγκρουση αρμοδιοτήτων σε θεσμικά πρόσωπα. Έχουμε ένα προσωπικό παιχνίδι. Και η χτεσινή παρωδία διάσκεψης των προέδρων με τη συμμετοχή μίας μόνο πολιτικής δύναμης, δε μπορώ να την καταλάβω πως μπορεί να υποκαταστήσει την λειτουργία της με όλες τις δυνάμεις.

Να πω στην κα Κωνσταντοπούλου, που απευθύνεται στο ΣΥΡΙΖΑ

ότι πριν από αυτή δικαιούνται να μιλήσουν για την αγωνιστική παρουσία και παραδόσεις του κόμματος άλλοι που ήταν δεκαετίες κι όχι αυτοί που ήρθαν το 2012 κατευθείαν ως βουλευτές« δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και τη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων με τη συμμετοχή μόνο των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης χαρακτήρισε τις εκλογές ως «μάθημα δημοκρατίας για την Ευρώπη» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε μία νέα πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται με τη καθημερινή παρέμβαση του να ξεπερνά τα όρια αυτής της συμφωνίας, διαμορφώνοντας ένα σχέδιο που να συνιστά την κοινωνικά ανώδυνα εφαρμογή της και να δημιουργεί τους όρους που να ξεφύγουμε από τις πολιτικές ακραίας λιτότητας.

Μάθημα δημοκρατίας για την Ευρώπη η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές. Οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί προσπαθούσαν να αποφύγουν την λαϊκή ετυμηγορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε με την απόφασή του, ότι χρειάζεται η δημοκρατική νομιμοποίηση, η λαϊκή νομιμοποίηση.

Εχουμε την αντίληψη να είμαστε παρόντες στην πραγματικότητα και τη μάχη, να αλλάξουμε ότι μπορούμε, κι όχι με την αντίληψη που αποδρά από τη πραγματικότητα με μια κριτική υπεραριστερής αναφοράς κι αφήγησης που δεν βάζει τα χέρια στη φωτιά. Αυτή είναι μια στρατηγική παλαιάς αντίληψης που δυστυχώς επανέρχεται στην επιφάνεια, με δραματικό τρόπο όμως.

Σήμερα ο κόσμος σπρώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και του λέει «να είσαι στα πράγματα σε συνθήκες υψηλής ανεργίας και ύφεσης». Και δεν είναι πολύ αριστερό να γυρνάς τη πλάτη στο κόσμο.

Δεν αποδέχομαι τη λογική του μονόδρομου, αλλά αυτό που να πατάει στην πραγματικότητα και έχει προοπτική, γι” αυτό θεωρώ πως δεν υπήρχε μια ορατή καλύτερη επιλογή από αυτή που κάναμε«κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα