Σκόπια: Πρωτοβουλία για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου

22:15 10/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Η αλλαγή στην πολιτική στάση της FYROM γίνεται σιγά- σιγά αισθητή σε θέματα που αφορούν την ονομασία της χώρας.

Ένα πρώτο βήμα φαίνεται ότι ξεκινάει με την πρωτοβουλία της οργάνωσης «Διπλωματική Λέσχη Σκοπίων», που ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει πρωτοβουλίες για την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και προτείνει να φέρει αυτό το όνομα του πρώην προέδρου της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ.

Η

«Διπλωματική Λέσχη Σκοπίων» υποστηρίζει ότι η μετονομασία σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» θα απεικονίζει την εκτίμηση για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο εκλιπών πρόεδρος της χώρας Κίρο Γκλιγκόροφ στη διαδικασία της ίδρυσης του σύγχρονου κράτους της FYROM.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ερωτώμενος σχετικά,δήλωσε ότι η ιδέα για μετονομασία του αεροδρομίου σε «Κίρο Γκλιγκόροφ», είναι καταρχάς αποδεκτή.

Η «Διπλωματική Λέσχη Σκοπίων» είναι ένας όμιλος ο οποίος απαρτίζεται κυρίως από πρώην αλλά και από ενεργούς διπλωμάτες της FYROM και έχει ως στόχο «την προαγωγή της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής των διπλωματών στα Σκόπια».

«Εκ πρώτης άποψης μου αρέσει αυτή η ιδέα. Όμως εγώ είμαι μόνο ένας από τους πολίτες της χώρας. Θέλω να ακούσω προσεκτικά τους πολίτες. Ας ξεκινήσει μία συζήτηση και εμείς θα ακούσουμε τι θα πουν οι πολίτες» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Από τη μεριά του, το εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE, τάχθηκε κατά της μετονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων και σημείωσε πως «όταν επανέλθει στην εξουσία θα ακυρώσει τις μετονομασίες και θα επαναφέρει ότι γκρεμίσει ο Ζάεφ και η κυβέρνησή του».

Το αεροδρόμιο των Σκοπίων μετονομάστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 από την τότε κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», από αεροδρόμιο «Πέτροβετς» που λεγόταν μέχρι τότε.

The post Σκόπια: Πρωτοβουλία για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα