Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους με τον Πιστόριους -Το έβγαλε «λάδι» το δικαστήριο

14:47 21/10/2014 - Πηγή: Aixmi

Όλη η αθλιότητα σε μια δικαστική απόφαση ή όποιος είναι διάσημος και έχει λεφτά, βγαίνει από το διακστήριο της Νότια Αφρικής.

Ο λόγος για τον Όσκαρ Πιστόριους, στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε ποινή μόλις 5 ετών για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Αλλά και απ’ αυτά τα 5 χρόνια, θα εκτίσει μόνο το 1/6 -που

μεταφράζεται σε 10 μήνες!

Ο Πιστόριους άκουσε με δάκρυα ικανοποίησης τη δικαστή Τοκοζίλε Μασίπα να ανακοινώνει την απόφαση για τον φόνο εξ αμελείας, όπως κρίθηκε, της άτυχης φίλης του.

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση, αν και καιρό τώρα ακούγεται ότι όποιος έχει χρήματα στη Νότια Αφρική είναι υπεράνω των νόμων.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της Ρίβα που δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα τιμωρηθεί, όπως του έπρεπε, ο δολοφόνος της κόρης της.

Η κατηγορούσα αρχή μετά την σκανδαλώδη μετατροπή της κατηγορίας σε εξ αμελείας, είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ οι συνήγοροι του Πιστόριους είχαν ζητήσει να τιμωρηθεί με κοινωφελή εργασία και περιορισμό κατ’ οίκον.

«Η απόφαση είναι δική μου και μόνο δική μου», δήλωσε η δικαστής αρχίζοντας την ανάγνωση της απόφασης για την επιβολή της ποινής.

Keywords
Τυχαία Θέματα