Σιωπή Γιούνκερ -Διαφωνεί με τη Μέρκελ που θέλει να γονατίσει τον Τσίπρα

15:11 7/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Έχετε παρατηρήσει ποιος ΔΕΝ μιλάει καθόλου τις τελευταίες μέρες για την Ελλάδα;
Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ!
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τους ελάχιστους φιλέλληνες στα ηγετικά αξιώματα της Ευρωζώνης, δεν έχει βγάλει μιλιά μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τι έχει συμβεί;
Φίλος μου από τις Βρυξέλλες με ενημερώνει ότι ΔΙΑΦΩΝΕΙ με την απολυτότητα των γερμανικών θέσεων, με την οποία ταυτίζεται

ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των πρωθυπουργών της Ευρωζώνης.

Ο Γιούνκερ είχε μιλήσει με τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, πριν συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα, και οι πληροφορίες μου λένε ότι μίλησε μαζί του και μετά. Ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης -με άλλα λόγια, να προσφερθούν κάποια ανταλλάγματα στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσει να κάνει βήματα και η νέα κυβέρνηση.

Ωστόσο, προσκρούει στον «τοίχο» του Βερολίνου, της Χάγης, του Ελσίνκι, της Βιέννης, αλλά και της Μαδρίτης και της Λισσαβώνας. Υποστήριξη στη μετριοπαθή θέση του ανέμενε από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, διαπίστωσε όμως τελικά και εκείνος είναι έτοιμος να συνταχθεί με την Άνγκελα Μέρκελ, που φαίνεται πως θέλει να υποχρεώσει σε «άτακτη υποχώρηση» τον Έλληνα πρωθυπουργό, μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

Συνεπώς, στη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να προσβλέπει μόνο στη δική του στήριξη -και αυτή έως ένα βαθμό…

Keywords
Τυχαία Θέματα