Σημίτης: Δεν είναι ρεαλιστικό να πω ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος

12:18 10/12/2014 - Πηγή: Aixmi

Σε ομιλία του στο London School of Economics και απαντώντας σε ερώτηση ακροατή για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξήγησε ότι για την εκλογή Προέδρου απαιτούνται 180 ψήφοι.

«Δεν είναι σίγουρο. Μάλλον δεν είναι ρεαλιστικό να πω ότι Πρόεδρος

θα εκλεγεί, διότι η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία των 180 απαιτούμενων ψήφων… Είναι πιθανό τον Φεβρουάριο να έχουμε εκλογές. Και αν γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, πιθανώς να μην έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, αλλά θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα και θα υπάρξει και ένα δεύτερο κόμμα που πιθανώς θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε ποιο κόμμα θα είναι αυτό. Η πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξουν ριζικά, καθώς θα είναι μια κυβέρνηση που δεν θα θέλει να συνεργαστεί με την ΕΕ, σύμφωνα με τους κανόνες της Ενωσης».

H ομιλία Σημίτη στο Λονδίνο έγινε με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «The European debt crisis – The Greek case» και κεντρικό θέμα της ομιλίας του ήταν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η ανάγκη ανανέωσής τους.

Ο ίδιος έθεσε μάλισα ορισμένα ερωτήματα, που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης αλλά και της δημοκρατίας ενώ παρουσίασε και τις δικές του προτάσεις σχετικά με την ελληνική κρίση μέσα στην ΕΕ.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μ. Βρετανία Κώστας Μπίκας, ο καθηγητής και πρώην οικονομικός σύμβουλος του κ. Σημίτη, Γιάννης Σπράος και ο πρώην υπουργός επί Γιώργου Παπανδρέου, Ηλίας Μόσιαλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα