Σήμερα το τετ α τετ Τσίπρα – Ομπάμα

09:14 28/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Τετ α τετ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αλλά και διμερείς επαφές με με τους προέδρους της Βραζιλίας, του Ισημερινού, της Κίνας και της Αιγύπτου, περιλαμβάνει η σημερινή ατζέντα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ειδικότερα,

ο Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στις 08:00-8.50 (τοπική ώρα) στη δεξίωση υποδοχής από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν στους αρχηγούς κρατών, ενώ από τις 9:00 έως τις 11:00 θα παρακολουθήσει την έναρξη της Γενικής Συζήτησης της 70ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με πρώτο ομιλητή τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών και επόμενο, τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στις 11:00 ο Πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και στις 11.30 διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο του Iσημερινού Ραφαέλ Κορέα.

Στις 13:15 ο κ. Τσίπρας θα παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα που παραθέτει ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ενώ στις 15:00 θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και στις 16:30 διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Τέλος, στις 19:00-22:00, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στη δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα