Σήμερα η πρώτη έκλειψη ηλίου στις ΗΠΑ εδώ και 99 χρόνια

14:03 21/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Mανία για την πρώτη ολική έκλειψη του ηλίου εδώ και 99 χρόνια στις ΗΠΑ. Ήδη την αποκαλούν «η μεγάλη αμερικανική έκλειψη» και θα είναι ορατή από σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) κατά μήκος μιας λωρίδας που διατρέχει 14 αμερικανικές Πολιτείες.

Μάλιστα έχουν διοργανώσει και διάφορες εκδηλώσεις προκειμένου να γιορτάσουν το φαινόμενο.

Σε μια απο αυτές η σταρ τον 80’ς Μπόνι Τάιλερ θα τραγουδήσει τη μεγάλη της επιτυχια

Total eclipse of the heart στη σκηνή του κρουαζιερόπλοιου Royal Caribbean

Εκατομμύρια τουρίστες και ερασιτέχνες αστρονόμοι ξεκίνησαν από το Σαββατοκύριακο να συρρέουν στις πόλεις από τις οποίες θα είναι καλύτερα ορατό το φαινόμενο κατά το οποίο ο ήλιος θα κρυφτεί πίσω από τη σελήνη, βυθίζοντας για μερικά δευτερόλεπτα τη Γη στο σκοτάδι στη μέση της ημέρας.

Το φαινόμενο θα αρχίσει να γίνεται ορατό στην Πολιτεία Όρεγκον, στις δυτικές ΗΠΑ, ήδη από τις 09:05 (τοπική ώρα, 19:05 ώρα Ελλάδας).

Η έκλειψη θα είναι ολική 75 λεπτά αργότερα, ενώ στη μικρή πόλη Μάντρας της Πολιτείας αυτής θα πέσει σκοτάδι για 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συνολικά τουλάχιστον 12 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ που ζουν σε μια λωρίδα πλάτους 113 χιλιομέτρων η οποία διατρέχει 14 αμερικανικές Πολιτείες θα μπορέσουν να δουν την ολική έκλειψη ηλίου. Όμως εκατομμύρια ακόμη θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μια μερική έκλειψη, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αστρονόμων.

Η Νότια Καρολίνα στις ακτές του Ατλαντικού είναι η τελευταία Πολιτεία των ΗΠΑ όπου θα είναι ορατή η ολική έκλειψη του ηλίου στις 21:48 (ώρα Ελλάδας), κοντά στην πόλη Τσάρλεστον.

Keywords
Τυχαία Θέματα