Σφυρίδα και γαρίδες στο Προεδρικό για τον Ομπάμα

09:41 14/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Το μενού του επίσημου δείπνου που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Αμερικανό Μπαράκ Ομπάμα «αποκαλύπτει» ο ΒΗΜΑτοδότης.

Πρώτα απ’ όλα, όπως αναφέρει, ρωτήθηκε, μέσω… μυστικών υπηρεσιών, τι φαγητό του αρέσει κι αν υπάρχουν φαγητά που δεν τα τρώει, είτε επειδή δεν του αρέσουν είτε επειδή έχει κάποια αλλεργία σ’ αυτά. Τους ειδοποίησαν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει κανένα πρόβλημα με το φαγητό και τρώει τα πάντα.

Βεβαίως, όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν γράψει πολλές φορές ότι του Ομπάμα

τού αρέσουν τα χάμπουργκερ, αλλά στο Προεδρικό Μέγαρο θα του προσφέρουν ψαράκι, σφυρίδα φρεσκότατη, την ίδια ημέρα αγορασμένη από την ψαραγορά του Ρέντη.

Την επιμέλεια του φαγητού έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου: οι Στέφανος Τσιαμπαλής και Θανάσης Σκούρας. Ο κ. Σκούρας (εκ Σερρών) ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά έρχεται εθελοντικά στο Προεδρικό για να βοηθήσει στην κουζίνα όταν ο Πρ. Παυλόπουλος παραθέτει επίσημα γεύματα σε σημαντικές προσωπικότητες της παγκοσμίου σκηνής, όπως για παράδειγμα ο Φρανσουά Ολάντ. Ετσι λοιπόν οι δύο σεφ με τους βοηθούς τους θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, εν συνεχεία κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο έχουν αποφασίσει να παρασκευάσουν γλυκό με κάστανα, αφού, όπως έλεγαν, είναι η εποχή τους. Και στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με το τι θέλουν οι συνδαιτυμόνες του κ. Ομπάμα.

Υπολογίζεται ότι στο επίσημο δείπνο, που θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ. ακριβώς, θα παρακαθίσουν περί τα 100 άτομα, άνευ συζύγων. Και τούτο επειδή αυτό προβλέπει το πρωτόκολλο, εφόσον η Μισέλ δεν θα συνοδεύει τον πρόεδρο Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα