Σφίγγει ο κλοιός για τους φορολογούμενους- Πλήρης αναμόρφωση του Taxis

15:22 31/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Ενοποίηση των Taxis και Taxisnet, ανασχεδιασμό εντύπων και διασύνδεση των Taxis και Taxisnet με το Πληροφοριακό Σύστημα Ακίνητης Περιουσίας προβλέπουν οι αλλαγές που σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος.

Στόχος η άντληση πληροφοριών για τη φορολογική συμπεριφορά

κατευθείαν από την πηγή, δηλαδή από τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, ώστε να είναι δυνατή η αυτεπάγγελτη έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών, αλλά και η ολοκλήρωση του συνόλου των συναλλαγών με ηλεκτρονικό τρόπο.

Παράλληλα, Taxis και Taxisnet θα έχουν έργο να συλλέγουν κεντρικά πληροφορίες, είτε από φορείς του Δημοσίου (ασφαλιστικά ταμεία, υπουργείο Εσωτερικών), είτε από οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα (τράπεζες, ΔΕΚΟ).

Πρόκειται για αλλαγές που προβλέπουν τα μνημόνια και έχουν καθυστερήσει ήδη αρκετά.

Ήδη, η ΑΑΔΕ έχει πραγματοποιήσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με τίτλο «Εφαρμογή απαιτούμενων οργανωτικών αλλαγών σε παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ», ο οποίος κατοχυρώθηκε στις Intrasoft και Unisystems.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

The post Σφίγγει ο κλοιός για τους φορολογούμενους- Πλήρης αναμόρφωση του Taxis appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα