«Σφάζονται» οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ – Εκτός δημοσίου οι συμβασιούχοι

11:01 25/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Συμβασιούχοι -τέλος για το Δημόσιο, όχι μόνο γιατί δεν προσλαμβάνονται πλέον, αλλά και γιατί όσοι απολύθηκαν και επέστρεψαν με δικαστικές αποφάσεις, βλέπουν επίσης την έξοδο -και μάλιστα άμεσα.

Μετά απο τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη στο Μέγαρο Μαξίμου απόψε, αποφάσισε να προωθήσει ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο (που κατατίθεται αύριο και) σύμφωνα με την οποία καταργείται η ισχύς

των προσωρινών διαταγών των δικαστηρίων που αφορούν στην επιστροφή συμβασιούχων που μετά την απόλυση τους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν.

Πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν, μάλιστα, ότι η κατάργηση τις ισχύος των αποφάσεων αναφέρεται σε όσες έχουν εκδοθεί έως εννέα μήνες πριν από τη δημοσίευση του νόμου και δεν έχουν τελεσιδικίσει.

Ωστόσο, η απόφαση του Μαξίμου προσκρούει ως τώρα στην άρνηση του υπουργου Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, να συνυπογράψει τη διάταξη.

Ο κ. Ρουπακιώτης φέρεται να επικαλείται ως επιχείρημα ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα πέρασε διάταξη που υποστήριζε τους εργαζόμενους για έκδοση ασφαλιστικών μέτρων σε περίπτωση προσφυγής κατά του εργοδότη, ο οποίος καθυστερεί να τους πληρώσει.

Εφόσον ο υπουργός επιμείνει θα υπάρξει σοβαρό ενδοκυβερνητικο ζήτημα.

Η ΔΗΜΑΡ μέχρι τώρα αποφεύγει να σχολιάσει τη σύγκρουση μεταξύ των δυο υπουργών, τους οποίους στηρίζει στην κυβέρνηση…

Keywords
Τυχαία Θέματα