Σφάζονται Μέρκελ – Σοσιαδημοκράτες για την Ελλάδα

17:40 21/8/2013 - Πηγή: Aixmi

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει στη Γερμανία η ξεκάθαρη δήλωση του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, που υπολείπονται πολλές μονάδες των Χριστιανοδημοκρατών ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, πέρασαν στην επίθεση κατηγορώντας το δίδυμο Μέρκελ -Σόιμπλε

ότι λένε ψέματα στους Γερμανούς πολίτες και ότι μετά τις εκλογές θα τους επιβαρύνουν με νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο προσκήνιο βγήκε και ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ για να ενισχύσει τον άχρωμο υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών Στάινμπρουκ. Στόχος τους είναι να στριμώξουν τη Μέρκελ και να την αναγκάσουν να παραδεχτεί ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι ούτε τώρα βιώσιμο και για να γίνει θα χρειαστεί νέο «κούρεμα».

Και γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό;
Με δεδομένο ότι τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται πλέον στα χέρια κρατών, νέο «κούρεμά» τους θα σημάνει αυτομάτως σημαντικές απώλειες για τους πολίτες των χωρών -με πρώτους τους Γερμανούς.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Σόιμπλε στη φράση «θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας η Ελλάδα», φρόντισε να προσθέσει με ένταση «χωρίς, όμως, νέο κούρεμα».

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι το ελληνικό πρόβλημα θα κυριαρχήσει στον τελευταίο μήνα της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία. Και αυτό μπορεί να αποδειχθεί κακό για εμάς…

Keywords
Τυχαία Θέματα