Σέλινγκ: Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις

08:34 5/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Μιλώντας στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της αυστριακής Βουλής, χθες βράδυ, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ τόνισε πως η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις και εάν δεν τις τηρούσε δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι πληρωμές από τον ESM.

Όπως υπογράμμισε, αυτήν τη στιγμή αξιολογούνται στην Αθήνα

η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο, όπως σημείωσε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί τα ποσά από τις ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών μέτρων και αυτά τα δύο σημεία αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα βοήθειας του ESM.

Ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως βασικά υπάρχει η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, ενώ τόνισε πως προβλήματα ανάμεσα στη χώρα και το ΔΝΤ προκύπτουν εξαιτίας της απαίτησης του Ταμείου για το ιδιαίτερα λεπτό πολιτικά θέμα της λήψης προληπτικών μέτρων.

Σχολιάζοντας το πόρισμα έκθεσης, ότι το 95% της βοήθειας προς την Ελλάδα αξιοποιήθηκε έμμεσα, για τη σωτηρία τραπεζών, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις χρηματαγορές και ότι όλα τα κρατικά ομόλογά της δεν γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα