Σεισμός 4,4 R με επίκεντρο τη Σταμάτα

08:32 16/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Iσχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σημειώθηκε με επίκεντρο 24χλμ βορειοανατολικά της Αθήνας, κοντά στην περιοχή της Σταμάτας και εστιακό

βάθος 5 χλμ. γι αυτό κι έγινε τόσο αισθητός.

Οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί αναφέροντας ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός καθώς ακολούθησε εκτόνωση του φαινομένου με αρκετούς μετασεισμούς από 2,5 έως και 2,9 Ρίχτερ.

Αποτελεί τη συνέχεια του σμήνους των σεισμών της 9ης Ιανουαρίου. Μικρές οι τεκτονικές δομές της περιοχής για να δώσουν μεγάλο #σεισμος. Παρακολουθούμε το φαινόμενο.

— Ευθύμης Λέκκας (@lekkasuoa) January 15, 2018

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ήταν ο κύριος σεισμός αλλά είναι το πιο πιθανό. Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει ιστορικό μεγάλο σεισμών καθώς δεν έχουν καταγραφεί δονήσεις άνω των 5 Ρίχτερ», επεσήμανε ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

The post Σεισμός 4,4 R με επίκεντρο τη Σταμάτα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα