Σε πύρινο κλοιό για τρίτη ημέρα η Βόρεια Εύβοια (BINTEO)

08:43 1/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη των πυροσβεστικώ νδυνάμεων με το μέτωπο της φωτιάς που καακαίει δασική έκταση βόρεια της Λίνης της Εύβοιας.

Τη νύχτα δεν κινδύνευσε η πόλη, καθώς είχαν πέσει οι άνεμοι και υπήρξε τεράστια κινητοποίηση χερσαίων δυνάμεων, στο πλευρό των οποίων βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες εθελοντές.

Από τις 6 το πρωί πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα, που κατακαίει σε τρία μέτωπα: στην περιοχή Φαράκλα, απ’ όπου φαίνεται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά, στα Κατούνια και τη Λίμνη.

Η μεγάλη ανησυχία των Αρχών όπως

και των κατοίκων είναι να μην αλλάξει η κατεύθυνση των ανέμων και γίνουν βόρειοι γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τη μετάδοση της φωτιάς προς την πόλη. Στη Λίμνη έχει πλεύσει οχηματαγωγό το «καπετάν Αριστείδης» ώστε αν υπάρξει ζήτημα εκκένωσης να μεταφέρει τους κατοίκους.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συμμετέχουν: 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 27 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 7 χωματουργικά μηχανήματα.

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα, καθώς εκτιμάται ότι έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους.

Πηγή φωτό-βίντεο: eviazoom.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα