Σε νομοσχέδιο για την αλιεία και με fast track διαδικασίες τα εκκρεμή προαπαιτούμενα

20:12 8/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Τρέχει να προλάβει η κυβέρνηση ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 15ης Ιουνίου και κατέθεσε μέσω τροπολογιών τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Οι τροπολογίες εντάχθηκαν στην διεθνή σύμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για Ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο η οποία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η συνεδρίαση θα διαρκέσει

μέχρι τις 5 το απόγευμα. Ενώ αν υποβληθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, θα διεξαχθεί στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τροπολογίες θα αφορούν:

-Το αφορολόγητο και τον τρόπο υπολογισμού του

-Τις συλλογικές συμβάσεις με διορθώσεις των σχετικών αποσπασμάτων της αιτιολογικής έκθεσης και ενδεχομένως του σχετικού άρθρου του πρόσφατα ψηφισμένου μνημονίου

-Τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

-Το συνταξιοδοτικό

-Και τα οικονομικά των κομμάτων

Η επιλογή του κυβερνητικού σχεδιασμού να φέρει άρον άρον τα προαπαιτούμενα στη Βουλή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που απαίτησαν οι όποιες νομοθετικές εκκρεμότητες της κυβέρνησης να έρθουν με νομοσχέδιο και κανονικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρξει νεος αιφνιδιασμός της Βουλής.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης ζήτησε δίωρη διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να επικοινωνήσει με το Μέγαρο Μαξίμου και να μεταφέρει τα αιτήματα.

Αφού ήρθε σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι οι προαπαιτούμενες ρυθμίσεις θα έρθουν με την μορφή τροπολογιών που θα συζητηθούν σε νομοσχέδιο που θα εισαχθεί την Παρασκευή στην Ολομέλεια.

Η ΝΔ πρότεινε την μετάθεση της διαδικασίας για την Δευτέρα, ενώ ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Τσιάρας στη συνέχεια μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες μίλησε για «ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» και για «αδιανόητα» και «απαράδεκτα» πράγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα