Σε Κεντάκι και Όρεγκον οι μάχες Κλίντον-Τραμπ

15:45 17/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Ένα βήμα πιο κοντά στο χρίσμα θέλουν να βρεθούν ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον που δίνουν τον αγώνα των προκριματικών σε Κεντάκι και Όρεγκον.

Πάντως και οι δύο δεν φαίνεται να είναι σε θέση να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό αντιπροσώπων στα κομματικά τους συνέδρια σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Ο Τραμπ, πλέον ο μοναδικός διεκδικητής του χρίσματος, είναι βέβαιο πως θα κερδίσει εξασφαλίζοντας σχεδόν όλους τους αντιπροσώπους στο συνέδριο του GOP τους οποίους αναδεικνύουν οι δύο πολιτείες. Ακόμη κι αφού το επιτύχει όμως, θα χρειάζεται

ακόμη 100 αντιπροσώπους ώστε να φθάσει τους 1.237 για να εξασφαλίσει και μαθηματικά πως θα πάρει το χρίσμα στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Κλίβελαντ του Οχάιο τον Ιούλιο.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Κλίντον ίσως χρειαστεί να περιμένει λίγο περισσότερο για την επίσημη στέψη της. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών διατηρεί ευρύ προβάδισμα στο Όρεγκον (48%-33%) έναντι του αντιπάλου της, του 74χρονου γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς. Στο Κεντάκι όμως, η Κλίντον ίσως υποστεί νέα ήττα από τον Σάντερς, καθώς οι δηλώσεις της εναντίον της βιομηχανίας του άνθρακα έχουν στρέψει μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων εναντίον της.

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον Αμερικανό πρώην υπουργό Εξωτερικών Χένρι Κίσιντζερ. Η συνάντηση, η οποία θα γίνει στη Νέα Υόρκη, ακολουθεί τηλεφωνικές συζητήσεις που είχαν τις τελευταίες εβδομάδες ο Τραμπ και ο Κίσιντζερ, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Washington Post.

Keywords
Τυχαία Θέματα