Σε καταυλισμό προσφύγων στην Τουρκία η Αντζελίνα Τζολί (ΒΙΝΤΕΟ)

14:52 21/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί η σταρ του Χόλιγουντ και ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί. Και ξεκίνησε από το στρατόπεδο προσφύγων. Μάλιστα δεν έκρυψε τη συγκίνησή της, βλέποντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να επιβιώσουν εκατομμύρια άνθρωποι.

«Ποτέ στο παρελθόν, τόσοι πολλοί άνθρωποι, δεν είχαν χάσει τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Βιώνουμε μία έκρηξη

ανθρώπινου μαρτυρίου και ταλαιπωρίας που δεν έχει προηγούμενο…» είπε από το στρατόπεδο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, σχεδόν 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα.

Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων την Αντζελίνα Τζολί συνόδευσε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες απηύθυνε έκκληση για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας στο ζήτημα.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η Αντζελίνα Τζολί, παρέθεσε τους αριθμούς που αφορούν στους πρόσφυγες, αναφέροντας τις τελευταίες αναφορές, που κάνουν λόγο για 59, 5 εκατομμύρια ανθρώπους, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των πολέμων. Η πρεσβευτής σημείωσε ότι τα καταφύγια για Σύρους και Ιρακινούς έχουν εξαντληθεί.

«Οι άνθρωποι δεν έχουν πια πού να πάνε» δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να είμαστε ανοιχτοί και ανεκτικοί απέναντι στους ανθρώπους που δεν έχουν πια το δικαίωμα να γυρίσουν στα σπίτια τους».

Η Τζολί έγινε δεκτή και από τον Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συναντάται για τρίτη φορά από το 2011, οπότε και ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία.

Την Αντζελίνα Τζολί συνόδευσε η κόρη της Σιλό, η οποία είχε εκφράσει την επιθυμία της να ακολουθεί από κοντά την ανθρωπιστική δράση της διάσημης μαμάς της.

Keywords
Τυχαία Θέματα