Σε εξέλιξη οι ολλανδικές εκλογές – Περίπου 13 εκατ. στις κάλπες (ΒΙΝΤΕΟ)

15:39 15/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ολλανδία, όπου εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία η οποία θα αναδείξει την ολλανδική Βουλή. Η χώρα δεν είναι χωρισμένη σε περιφέρειες αλλά αποτελεί μία ενιαία, την εθνική.

Αυτή είναι η πρώτη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στην Ευρώπη καθώς σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα ακολουθούν οι εκλογές στη Γαλλία και τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία.

Οι

αναποφάσιστοι είναι αυτοί που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα καθώς το ποσοστό τους κυμαίνεται στο 70%!

Όπως τονίζουν τα δημοσιεύματα, η Ευρώπη δεν πρέπει πλέον να ανησυχεί για τον ακροδεξιό Γκέερτ Βίλντερς ο οποίος πριν από εβδομάδες απειλούσε να κατακτήσει την κορυφή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μία δυναμική ωστόσο που έχασε κι ένα έδαφος που κέρδισε ο συντηρητικός Μαρκ Ρούτε, το προφίλ του οποίου τονώθηκε από τη διπλωματική κρίση με την Τουρκία και τη σκληρή του στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και τη ρητορική της επίθεσης.

«Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για την Ολλανδία. Είναι η ευκαιρία για μία δημοκρατία σαν τη δική μας να θέσει τέλος στο ντόμινο του κακού λαϊκισμού» δήλωσε ο Μαρκ Ρούτε εξασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα σε εκλογικό κέντρο της Χάγης ενώ μιλώντας με μαθητές τους διαβεβαίωσε ότι στο μέλλον θα τον ψηφίσουν.

Από την πλευρά του ο Γκέερτ Βίλντερς ψήφισε πρωί πρωί σε σχολείο στα περίχωρα της Χάγης και δήλωσε: «Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών, το τζίνι δεν θα επιστρέψει στο μπουκάλι και αυτή η πατριωτική επανάσταση ήρθε για να μείνει».

Αυτό που σχολίασε ο ξένος Τύπος ήταν οι… πρωτότυπες κάλπες που πρώτη φορά έμοιαζαν με κάδους απορριμμάτων αντί της κλασικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
– Περίπου 13, ΒΙΝΤΕΟ,– peripou 13, vinteo