Σε απεργιακό κλοιό η Αθήνα – Χάος στο κέντρο

13:58 12/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Με συσκολίες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρη την Αθήνα σήμερα καθώς η πόλη έχει απραλύσει από την απεργία των ΜΜΜ.

Συγκεκριμένα, δεν κυκλοφορούν μετρό και τραμ ενώ τα πλοία παραμένουν δεμένα στον Πειραιά.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ από 12.00-15.00 στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί σήμερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο πολυνομοσχέδιο με τα επαχθή μέτρα για την κοινωνία που σήμερα έρχεται στην Οομέλεια και τη Δευτέρα αναμένεται να ψηφιστεί.

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Εργατικά Κέντρα, συνδικαλιστικές ενώσεις και ομοσπονδίες συμμετέχουν σήμερα στην απεργία ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε δυναμική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται στις 12.00 στην Ομόνοια, στις 12.00 στον Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη αλλά και στο Λαύριο, στις 11.00 στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.

Από την Ομόνοια όπου βρέθηκε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα, που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη, από τη λαϊκή συμμαχία. Έτσι, λοιπόν, συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας».

Το βίντεο από το newsit.gr

The post Σε απεργιακό κλοιό η Αθήνα – Χάος στο κέντρο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα