Σε αναβρασμό ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ψήφισης του νέου πακέτου προαπαιτουμένων

08:23 22/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ξεκινάει στις 9:00 το πρωί, σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς ζήτησε στο εισαγωγικό σημείωμά του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου,

η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια να ολοκληρωθεί σήμερα 22 Ιουλίου καθώς όπως τονίζει «εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Η κυβέρνηση καλείται σήμερα να ολοκληρώσει ένα ακόμα προαπαιτούμενο βήμα που θα την φέρει πιο κοντά στην έναρξη των συνομιλιών για την τελική συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους, με στόχο να μην υπάρξουν νέες διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Ζητούμενο είναι να μην παραβιαστεί το έσχατο όριο των 120 βουλευτών που έχει θέσει η κυβέρνηση για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Πάντως, δεν αναμένεται επιστροφή κάποιων από τους 32 βουλευτές που καταψήφισαν το πρώτο πακέτο μέτρων.

Πρόκειται για τους: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κώστας Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκουμάς, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοίλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κώστας Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελης, Κώστας Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασιλης Κυριακάκης.

Η κυβέρνηση ωστόσο ελπίζει να ξανακερδίσει τους έξι που είχαν δηλώσει «παρών»: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ηρώ Διώτη, Νίκος Μιχελάκης, Βασιλική Λέβα και την απούσα Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Σημειώνεται, ότι το δεύτερο πακέτο μέτρων που κατατέθηκε στην Βουλή σε τρία άρθρα και 977 σελίδες περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αλλα και την ευρωπαϊκή οδηγία για το χρηματοπιστωτικό σύστημα που εγγυάται τραπεζικές καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα