Σχέδιο Μουζάλα για επιμερισμό προσφύγων σε ολόκληρη την Ελλάδα

18:38 25/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Σχέδιο για τον επιμερισμό των προσφύγων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Όπως αποκάλυψε στη διάρκεια της συνάντησης του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στη Θεσσαλονίκη
το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με αυτό πολλά από τα υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας στη Μακεδονία θα διαλυθούν και θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις στις περιφέρειες ολόκληρης της χώρας.

Εκεί θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες, με την προσδοκία πολλοί από

αυτούς να μετεγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Και εμείς ως χώρα θα δεχτούμε τους πρόσφυγες που μας αναλογούν, με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα», σημείωσε ο κ. Μουζάλας.

Από την πλευρά του, ο κ.Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού μοιράστηκε ανισόρροπα στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία και ζήτησε από τον κ.Μουζάλα να ληφθούν μέτρα ώστε «να μην μεταφερθεί η Ειδομένη, στη Θεσσαλονίκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα