«Ρουκέτα» Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο

13:10 16/4/2018 - Πηγή: Aixmi

O Toύρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιχειρεί να δημιουργήσει νέα περιστατικά ανάλογα των Ιμίων. Και υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέβασαν ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας απαντούν ότι δεν έχει καταγραφεί

καμία τέτοια κίνηση και δεν καταλαβαίνουν σε ποιο περιστατικό αναφέρεται ο κ. Γιλντιρίμ. Σημειώνουν, πάντως, ότι ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

«Εχουμε υπόψιν μας ότι στο Αιγαίο, υπάρχουν ενέργειες αύξησης της έντασης από την πλευρά της Ελλάδας και αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθει τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί σε ποιον ανήκουν. Έγινε μια προσπάθεια ανάλογη με αυτή στα Ιμια. Μια προσπάθεια να τοποθετηθεί ελληνική σημαία στις βραχονησίδες «Αντρόφωτος», ανοικτά του Αιδινίου. Η τουρκικη ακτοφυλακή, έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και κατέβασε την σημαία από εκεί. Συστήνουμε στην Ελλάδα να μείνει μακριά από προβοκάτσιες και προκλήσεις», είπε ο Μπιναλί Γiλντιρίμ.

Και συνέχισε: «Συστήνουμε στην Ελλάδα να αποφεύγει ενέργειες που αυξάνουν την ένταση μεταξύ δυο καλών γειτόνων».

Σύμφωνα με το samos24.gr, τρεις νεαροί απο τους Φούρνους Κορσεών ανέβηκαν στη βραχονησίδα και ανέβασαν την ελληνική σημαία για να τη βλέπουν όλοι. Όπως αναφέρεται στο ελληνικό site, ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

The post «Ρουκέτα» Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα