Ρίβλιν: Το Ολοκαύτωμα αποτελεί και εθνική υπόθεση της Ελλάδας

13:44 30/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος, στη Θεσσαλονίκη, ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρούβεν Ρίβλιν το χαρακτήρισε χώρο μνήμης και μαρτυρίας.

«Το Ολοκαύτωμα δεν είναι μόνο εβραϊκό θέμα, αλλά αποτελεί και εθνική υπόθεση της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος σύμφωνα με το thestival.gr, ενώ πρόσθεσε πως «το Μουσείο που θα ανεγερθεί εδώ οφείλει να γίνει μάρτυρας της υποχρέωσής μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα φωνάξει το «ποτέ ξανά»».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ισραήλ επισήμανε πως «στη Θεσσαλονίκη ήταν μια σημαντική εβραϊκή κοινότητα, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, γεμάτη ζωή, με πολιτιστικό, θρησκευτικό πλούτο. Οι Εβραίοι αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής δημοκρατίας. Μέσα σε πέντε μήνες εξολοθρεύτηκε περίπου το 90% των Εβραίων της Ελλάδας στα στρατόπεδα θανάτου».

«Το «Ποτέ Πια» δεν είναι έκφραση των Εβραίων, που σκοτώθηκαν από το Ολοκαύτωμα. Είναι διεθνές μήνυμα που δείχνει ότι αυτά δεν πρέπει να επαναληφθούν», τόνισε ο κ. Ρίβλιν.

Πηγή: thestival.gr

The post Ρίβλιν: Το Ολοκαύτωμα αποτελεί και εθνική υπόθεση της Ελλάδας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα