Ρέντσι: Διαφωνώ με τη Μέρκελ – Η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει στην ανάπτυξη

16:28 22/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Ευρώπη χρείαζεται ευελιξία για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη, υποστηρίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός, μιλώντας στη Wall Street Journal, από το Νταβός, όπου είναι σε εξέλιξη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Λίγες ώρες πριν από τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που θα αφορά την αγορά κρατικού χρέους και θα μπορούσε να αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο το ενιαίο νόμισμα, ο Ματέο Ρέντσι, δηλώνει «το όνειρο μου είναι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου,

κάτι που θα ευνοούσε τις ιταλικές εξαγωγές».

Και ενώ μεγαλώνει η αγωνία και στην Ελλάδα, εν αναμονή των ανακοινώσεων του Μάριο Ντράγκι, ο Ιταλός πρωθυπουργός καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να ισορροπήσουν ανάμεσα στην ανάπτυξη και την λιτότητα.

«Η μόνη λύση για την Ευρώπη είναι να αλλάξει κατεύθυνση και να επενδύσει στην ανάπτυξη», υποστηρίζει και προσθέτει ότι διαφωνεί με τη συνταγή της Μέρκελ.
«Η Γερμανία απέναντι σε όλο τον κόσμο, θα ήταν λάθος» , λέει ο Ιταλός πρωθυπουργός, αφήνοντας αιχμές κατά του Βερολίνου που έσπευσε να υποβαθμίσει τις κινήσεις της ΕΚΤ και την πρωτοβουλία του Μάριο Ντράγκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα