Ρέγκλινγκ: Αν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, μπορεί να βγει από το πρόγραμμα το 2018

15:11 18/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε συνέντευξή του στην εσθονική εφημερίδα Äripäev, Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Κλάους Ρέγκλινγκ, υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την Ελλάδα να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που απομένουν προκειμένου να βγει από το πρόγραμμα το επόμενο έτος.

«Υπήρξαν μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, στην υγεία, στη φορολογία στην αγορά εργασίας και τις αγορές προϊόντων (…) αν εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που απομένουν, έχουν καλές πιθανότητες να βγουν το επόμενο έτος» είπε

χαρακτηριστικά ο κ. Ρέγκλινγκ, ενώ όσον αφορά στην ελάφρυνση του χρέους, σημείωσε ότι αυτό που μπορεί να εξετασθεί είναι μία πρόσθετη επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής των δανείων.

«Ο ελληνικός προϋπολογισμός εξοικονομεί περίπου 10 δισ. ευρώ ετησίως από τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει ήδη για το ελληνικό χρέος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δημιουργίας του ΕΜΣ και επειδή θα συνεχισθεί για πολλά χρόνια, η Ελλάδα μπορεί να ξεφύγει από τα προβλήματα χρέους της, παρά το υψηλό επίπεδο του χρέους» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ESM.

Keywords
Τυχαία Θέματα