Ρέγκλινγκ: Αυστηρή επιτήρηση μετά το πρόγραμμα

12:31 15/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, o οποίος μετά το τέλος της συνάντησης τόνισε ότι η τελευταία δόση από τον ESM για την τέταρτη αξιολόγηση θα είναι της τάξης των 10-12 δισ. ευρώ και το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως επί το πλείστον για «μαξιλάρι ασφαλείας» μετά το πρόγραμμα, προκειμένου να καθησυχαστούν οι αγορές.

Υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο

μετά την έξοδο της Ελλάδας, επισημαίνοντας πως θα είναι μεν αυστηρότερη η επιτήρηση, αλλά δεν θα τεθούν νέοι όροι, διευκρινίζοντας ότι η μεταμνημονιακή επιτήρηση θα είναι πιο αυστηρή για την Ελλάδα διότι έχει δανειστεί περισσότερα κεφάλαια και θα λάβει περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Όπως είπε, η επιτήρηση αυτή θα αφορά κυρίως στο εάν υλοποιούνται τα προσυμφωνηθέντα, όπως π.χ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, ο επικεφαλής του ESM ανέφερε πως υπάρχουν αρκετά ενθαρρυντικά σημάδια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και έχει σημειωθεί ιδιαίτερη πρόοδος.

The post Ρέγκλινγκ: Αυστηρή επιτήρηση μετά το πρόγραμμα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα