Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία -Η Μέι ακύρωσε την ψηφοφορία -Έκτακτη σύνοδος

10:03 11/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Εκτακτη σύνοδος πραγμαοτποιείται την Πέμπτη για το Brexit όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευθούν τη Συμφωνία Αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποφάσισε χθες την ακύρωση της ψηφφορίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο για το Brexit προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων και νέους προβληματισμούς για τους χειρισμούς της στο «διαζύγιο» της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ίδια είπε ότι δνε υπάρχει περίπτωση για δεύτερο δημοψήφισμα και ότι πάει στις Βρυξέλλες να επιτύχει καλύτερους όρους αποχώρησης, επιδιώκοντας ουσιαστικά περισσότερες παραχωρήσεις από την ΕΕ.

Οι ευρωσκεπτικιστές Συντηρητικοί βουλευτές αμφιβάλλουν αν η πρωθυπουργός μπορεί να αποσπάσει κάποια ουσιώδη αλλαγή, ενώ ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν προέτρεψε τη Μέι αν δεν μπορεί να κυβερνήησει να παραιτηθεί και να αναλάβει κάποιος που μπορεί.

Η Μέι ξεκαθάρισε προς το Κοινοβούλιο ότι θα ξαναπάει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να ζητήσει εγγυήσεις όσον αφορά τον περιλάλητο ιρλανδικό «μηχανισμό ασφαλείας», ή backstop, προειδοποιώντας ότι εάν δεν υπάρξει έγκριση της συμφωνίας που έχει κλείσει,η χώρα θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

The post Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία -Η Μέι ακύρωσε την ψηφοφορία -Έκτακτη σύνοδος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα