Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

20:10 6/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Πυροβολισμοί από καλάσνικοφ ακούστηκαν πριν από λίγο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Την ώρα των πυροβολισμών μέσα στα γραφεία βρισκόντουσαν τουλάχιστον 30 άτομα, που μάλιστα έκαναν λόγο για ριπές που ακούστηκαν.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε τηλεφώνημα για τους πυροβολισμούς κι επι τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει την περιοχή και κλιμάκια ερευνούν αν υπάρχουν οπές στους εξωτερικούς τοίχους των γραφείων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες

η προέλευση των πυροβολισμών ήταν από την πλευρά της οδού Διδότου κι ενδεχομένως οι ράστες να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Στη διάρκεια των ερευνών περιμετρικά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ αστυνομικοί εντόπισαν στο πλάι των γραφείων τρεις κάλυκες από πυροβόλο όπλο, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν στόχος ήταν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν πληροφορίες πως στόχος ήταν είτε η κλούβα των ΜΑΤ που βρίσκεται πάντα σταθερά έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είτε ο αστυνομικός φρουρός στα γραφεία επί της Χαριλάου Τρικούπη.

Αστυνομικοί πραγματοποιούν εκτενείς έρευνες στην περιοχή των Εξαρχείων για τον εντοπισμό και τη συλληψη των δραστών, ενώ πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν δηκτικά «την ανασφάλεια και την ανομία που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς νωρίς το απόγευμα σε τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή έπεσασν πυροβολισμοί».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ.Χρηστίδης σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση καθώς από θαύμα δεν θρηνήσαμε κάποιο θύμα. Κάθε σαββατοκύριακο τα γραφεία δέχονται εμπρηστικές επιθέσεις» σημείωσε.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγω ώρα πριν τη δεύτερη τηλεμαχία ενόψει των εκογών στην κεντροαριστερά. Μάλιστα ενώ οι υποψήφιοι ετοιμάζονται το θέμα που επικρατεί στις συζητήσεις τους είναι η επίθεση και εκφράζουν όλοι τον προβληματισμό τους.
Αποτελούμε στόχο κατ’ επανάληψη είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμο ΣΚΑΙ και πρόσθεσε πωςέχουν ενημερώσει κατ’επανάληψη για τους κινδύνους πους κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις και έκανε λόγο για το άβατο των Εξαρχείων. Επεσήμανε επίσης πως κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της ή με άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ζωή στα Εξάρχεια δεν είμαστε μόνοι μας εκεί.Θα μορούσε ναέχει πάθει κάτι κάποιος πολίτης είπε η κα Γεννηματά. Πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την ασφάλεια όλων των πολιτών σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, είπε η κα Γεννηματά.

Η επίθεση παρουσιάζει ομοιότητες με δύο χτυπήματα που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν και την ευθύνη είχε αναλάβει η Οργάνωση
Στις:
25 Μαϊου 2014 με βολίδες εαντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
10 Ιανουαρίου 2017 κλούβα των ΜΑΤ όπου είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί

The post Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα