«Πυρετός» συσκέψεων στο Μαξίμου

11:30 9/7/2015 - Πηγή: Aixmi

«Πυρετός» συσκέψεων στο Μαξίμου ενόψει του κρίσιμου Σαββατοκύριακου όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει, από νωρίς το πρωί, συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Η κυβέρνηση αναμένεται εντός της ημέρας να καταθέσει την

πρότασή της για νέο τριετές πρόγραμμα, το οποίο φέρεται να περιλαμβάνει μέτρα 10-12 δις ευρώ με αντάλλαγμα δάνειο έως 51 δις ευρώ.

Η νέα πρόταση θα λαμβάνει ως βάση το αρχικό σχέδιο που είχε κατατεθεί στους θεσμούς, των 47 σελίδων, σε συνδυασμό με το τελευταίο «πακέτο» Γιούνκερ και τις βελτιώσεις που επιθυμεί η ελληνική πλευρά, προκειμένου να τηρηθεί η δέσμευση για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Στο πλαίσιο αυτό, το νέο «πακέτο» θα προβλέπει μεταξύ άλλων, τα εξής:

-Νέο καθεστώς ΦΠΑ με συντελεστές 6% για φάρμακα, βιβλία και θέατρα, 13% ξενοδοχεία, ενέργεια, 23% εστίαση και τα περισσότερα τρόφιμα, αλλά και διατήρηση της έκπτωσης 30% στα νησιά του Αιγαίου.

-Ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στο να προτείνει την πλήρη εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη για τη χορήγηση βασικής και αναλογικής σύνταξης σε όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου 2015.

– Αμεση εφαρμογή της ατζέντας του ΟΟΣΑ και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που επικαλείται γαλλικές κυβερνητικές πηγές, το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τρία χρόνια, με δυνατότητα επέκτασής του, με την προϋπόθεση ότι θα έχει στεφθεί με επιτυχία.

Τα χρήματα που θα δοθούν ανέρχονται στο ποσό που είχε υπολογίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια, στα 51 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα