ΠτΔ : Οι χώρες από μόνες τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό

13:26 5/9/2015 - Πηγή: Aixmi

«Είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό ζήτημα οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι είναι ηγέτης σε ό,τι αφορά τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα του ανθρώπου».

«Κάποιοι θεωρούν ότι είναι εύκολες οι συνθήκες για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα. Επομένως δεν

πρέπει να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα και καλό είναι να δούμε το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις μακριά από κραυγές και ψιθύρους», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι σε μία εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει να καταβάλει στην Ελλάδα τα απαραίτητα κονδύλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ότι η Κομισιόν θα αναλάβει πρωτοβουλίες με «ουσιαστικές παρεμβάσεις» για τη στήριξη της χώρας.

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα