Ψέματα… ψέματα… ψέματα χωρίς τέλος

12:50 11/4/2012 - Πηγή: Aixmi

Έχετε αναρωτηθεί πόσες φορές στη ζωή σας έχετε πει κάποιο ψέμα; Και αν ναι, γιατί το κάνατε; Πολλοί θα μου πείτε, ότι ένα αθώο ψέμα δεν πειράζει. Και, όμως, το ψέμα είναι ψέμα. Είτε είναι μικρό είτε μεγάλο. Η πράξη είναι που μετράει. 

Τις τελευταίες μέρες βρέθηκα με πολλούς φίλους και συζητούσαμε για δουλειές, για σχέσεις, για την κατάσταση που βιώνουμε στη χώρα. Τίποτα δεν πάει καλά. Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι φταίει και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Πολλοί παράγοντες. Ένας από αυτούς, όμως, είναι το ψέμα. Δεν υπάρχει ειλικρίνεια

στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Είτε αυτές είναι επαγγελματικές, είτε φιλικές, είτε ερωτικές. 

«Μου είπε ψέματα ότι ήταν με φίλους του, ήταν με άλλη», «Με απάτησε, και ενώ το έμαθα, δεν μου το παραδέχεται με τίποτα», «Μου λέει ότι με θέλει, αλλά δεν μου δίνει καμία σημασία». +Είναι μερικές από τις πιο συχνές κουβέντες που ακούς όταν η συζήτηση αγγίζει προσωπικά ζητήματα. Πραγματικά δεν ξέρω τι να απαντήσω. Οι γυναίκες ρίχνουν το φταίξιμο στους άντρες, και το αντίστροφο. Όλοι θέλουν να κάνουν σχέση, αλλά τελικά δεν προσπαθούν. Μόλις δουν τα δύσκολα, την κάνουν. Η ειλικρίνεια είναι μάλλον δυσεύρετη στις μέρες μας. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να πεις την αλήθεια. Μπορεί κάποιες φορές να είναι σκληρή και να μην είσαι έτοιμος να την ακούσεις. Όσο περνάει, όμως, ο καιρός θα διαπιστώσεις ότι είχες απέναντί σου έναν άνθρωπο που σου είπε ακριβώς τι νιώθει για σένα, χωρίς φανφάρες. Και τότε θα τον εκτιμήσεις. 

Το ψέμα δεν περιορίζεται μόνο στο ερωτικό κομμάτι, αλλά και στο φιλικό. Ψέματα έχει τύχει να πούμε όλοι μας, και στο εργασιακό μας περιβάλλον. Τι εννοώ; Υπάρχουν φορές που η ψυχολογία μας είναι τέτοια που δεν έχουμε όρεξη να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Πόσο μάλλον να πάμε στη δουλειά μας και να είμαστε και αποδοτικοί. Έτσι, λοιπόν, ενημερώνουμε το αφεντικό μας ότι δεν θα μπορέσουμε να πάμε, λέγοντάς του χιλιάδες δικαιολογίες. «Έχω 40 πυρετό, και πέρασα τη νύχτα στο νοσοκομείο», «Μου προέκυψε ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και θα πρέπει να λείψω εκτός». Και δεν είναι η μία φορά που θα πούμε μία τέτοια δικαιολογία. Αυτό μπορεί να γίνει συνήθεια και να επαναληφθεί. 

Τα ψέματα παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις όταν τα ακούς και από το στόμα των πολιτικών μας. Πριν από τις εκλογές, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί φορούν το προσωπείο τους, και λένε πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα εάν τους ψηφίσουμε. Τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Πόσο διαφορετική μπορεί να γίνει μία χώρα που είναι υπερχρεωμένη; Και, όμως, εκείνοι το βιολί τους. «Όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο», υποστηρίζουν. Συνεχίζουν, μάλιστα, λέγοντας ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να επιβιώσει η μικρομεσαία τάξη! 

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν και τα ψέματα συνεχίζονται με ακάθεκτο ρυθμό. Η οικονομία της Ελλάδας εδώ και χρόνια δεν ήταν σε καλή κατάσταση, απλά όσοι μας κυβερνούσαν προσπαθούσαν να κρύψουν την πραγματικότητα. Και να που από τη μία στιγμή στην άλλη, η χώρα μας είναι πρώτο θέμα στα ξένα δίκτυα. Κανείς τους δεν είπε ποτέ την α

Keywords
Τυχαία Θέματα