Προβάδισμα για Κρουζ και Σάντερς – Μάχη στο Ουισκόνσιν

12:27 5/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Δύσκολη ήταν η εβδομάδα που πέρασε για τον Ντοναλντ Τραμπ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις του για τις αμβλώσεις. Σήμερα διεξάγεται ο προκριματικός κύκλος στο Ουισκόνσιν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στην αναφερόμενη μεσοδυτική πολιτεία προηγείται ο συνυποψήφιος του Τεντ Κρουζ, Γερουσιαστής από το Τέξας.

Μια ενδεχόμενη ήττα για τον Τραμπ θα πλήξει το προφίλ της θετικής πολιτικής δυναμικής που έχει διαμορφώσει μετά την επικράτησή του στις

πρόσφατες αναμετρήσεις, ενώ θα γίνει πιο δύσκολη η προσπάθεια του για την εξασφάλιση των 1.237 εκλεκτόρων που απαιτούνται για την τελική επιλογή του, στο προεδρικό χρίσμα του κόμματος.

Ο Τραμπ κινητοποιήθηκε πραγματοποιώντας δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις χθες. Παράλληλα, υποστήριξε ότι μια σειρά από παράγοντες και δυνάμεις έχουν ενωθεί εναντίον του στο Ουισκόνσιν, μεταξύ αυτών, ο κυβερνήτης της πολιτείας Σκοτ Γουόλκερ, ο οποίος υποστηρίζει τον Κρουζ. Ο Τραμπ σχολίασε σαρκαστικά την κίνηση «NeverTrump» τονίζοντας ότι η ηγεσία του κόμματος, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στην ίδια κινητοποίηση προκειμένου να νικήσει έναντι της υποψηφιότητας του Μπαράκ Ομπάμα, το 2008 και το 2012. Ο Τραμπ έχει εξασφαλίσει 736 εκλέκτορες για το συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στο Κλίβελαντ τον Ιούλιο, ενώ του λείπουν άλλοι 501 προκειμένου να επιλεγεί για το χρίσμα.

Ο Κρουζ από την πλευρά του, δήλωσε ότι το κόμμα αρχίσει να συντάσσεται γύρω του, τονίζοντας ότι μία νίκη στο Ουισκόνσιν θα πυροδοτήσει μία ατμόσφαιρα θετικής πολιτικής δυναμικής για τις επερχόμενες αναμετρήσεις.

Επίσης, ο Κρουζ θέλει να εκμεταλλευτεί πολιτικά τα λάθη που έχει κάνει ο Τραμπ μιλώντας για την οικογένειά του και απευθυνόμενος στις γυναίκες, που έχουν εξοργιστεί από τις πρόσφατες δηλώσεις του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου.

Ακόμη και στην περίπτωση που ο Κρουζ κερδίσει στο Ουισκόνσιν έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του, με δεδομένες τις προεκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται. Μεταξύ αυτών, η Νέα Υόρκη στις 19 Απριλίου, αλλά και πέντε βορειοανατολικές πολιτείες στις 26 Απριλίου, οι οποίες είναι περισσότερο φιλικές προς τον Τραμπ.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ έχει μικρό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις για τον προκριματικό κύκλο στο Ουισκόνσιν έναντι της Χίλαρι Κλίντον, καθώς εντείνει την προσπάθεια του, να ενισχύσει την πολιτική δυναμική του, μετά τις νίκες του, σε πέντε από τις τελευταίες έξι αναμετρήσεις. Μία πιθανή νίκη του Σάντερς στο Ουισκόνσιν θα μετατοπίσει το βάρος της προεκλογικής του εκστρατείας στη Νέα Υόρκη, όπου η Κλίντον δραστηριοποιήθηκε χθες.

Keywords
Τυχαία Θέματα