Πρώτος στις δημοσκοπήσεις ο Γκρίλο – Χαμηλές πτήσεις για τον Ρέντσι

11:27 5/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Να χάσει τις βουλευτικές εκλογές κινδυνεύει το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι καθώς στην πρόθεση ψήφου δεν συγκεντρώνουν πάνω από 25%, καταγράφοντας χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις.

Αντιθέτως, νικητής των εκλογών της Ιταλίας αναδεικνύεται μέχρι στιγμής ο Μπέπε Γκρίλο με τα Πέντε Αστέρια του, ενώ πολύ ψηλά είναι και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Deutsche Welle,

oι μόνοι σύμμαχοι του Ρέντσι παραμένει το κόμμα των Πρασίνων κι ένας μικρός κεντρώος σχηματισμός, ενώ οι ριζοσπάστες της Έμα Μπονίνο είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσουν να συγκεντρώσουν τις αναγκαίες υπογραφές για να κατέβουν με δικό τους ψηφοδέλτιο στις εκλογές.

Όσον αφορά στην Κεντροδεξιά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα θα μπορούσε να κατακτήσει 315 έδρες στην ιταλική Βουλή, μια ανάσα από την απόλυτη πλειοψηφία των 316 εδρών. Ωστόσο, θα πρέπει να διαπιστωθεί αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Φόρτσα Ιτάλια θα μπορέσουν να τα βρουν τελικά με την ξενοφοβική Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι. Ο πρώην «Καβαλιέρε» δεν θέλει να υπογράψει καμία γραπτή δέσμευση για μετεκλογική συνεργασία, όπως ζητεί ο γραμματέας της Λέγκα.

Tα Πέντε Αστέρια, τέλος, με πρόεδρο τον Μπέπε Γκρίλο παραμένουν πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνοντας ποσοστό που ανέρχεται στο 27%. Το 40% βέβαια -που είναι και το ποσοστό το οποίο θα τους εξασφάλιζε αυτοδυναμία- απέχει ακόμη πολύ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, είναι πολύ πιθανό να παραμείνει πρωθυπουργός ο Πάολο Τζεντιλόνι για αρκετούς μήνες μετά τις εκλογές ίσως έως τον Ιούνιο, αν αργήσει ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης ή αν καταστεί αναγκαίο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές λόγω αδυναμίας να εξασφαλισθεί μια σταθερή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

The post Πρώτος στις δημοσκοπήσεις ο Γκρίλο – Χαμηλές πτήσεις για τον Ρέντσι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα